Blind weg als bondscoach Oranje: "We waren goed op weg"

Goed nieuws voor liefhebbers van het Nederlands elftal: Danny Blind is ontslagen. De coach bakte er als leider van Oranje niet veel van, miste het Europees kampioenschap en is dramatisch bezig aan de kwalificatie voor het WK van 2018.

Assistenten Frans Hoek en Fred Grim namen zondag tijdens de training van Oranje de honneurs waar en Grim zal dinsdag als coach fungeren in de oefenwedstrijd tegen Italië. Na de 2-0 nederlaag tegen Bulgarije van zaterdagavond was al duidelijk dat de positie van Blind ernstig aan het wankelen was. Hij ging zondag in gesprek met de KNVB en daaruit bleek dat zijn plek als trainer niet langer houdbaar was. 

"We waren goed op weg", zegt Blind, waarbij niemand weet waar hij het eigenlijk over heeft, want de WK-kwalificatie zal het niet zijn. Daar bleek hij het verrassend genoeg wél over te hebben: "Bulgarije was naar mijn idee een incident", zo kreeg hij de lachers van het hele land op zijn hand. "Ik heb alles wat ik in me had hier in gestopt en het is jammer dat het zo eindigt." 

Blind weg als bondscoach Oranje: "We waren goed op weg" (Pro Shots / Stanley Gontha)
Blind weg als bondscoach Oranje: "We waren goed op weg" (Pro Shots / Stanley Gontha)