Honkballers na zege naar laatste acht in World Baseball Classic

De Nederlandse honkbalploeg heeft ook de tweede groepswedstrijd in de World Baseball Classic winnend afgesloten. In groep A won de ploeg van bondscoach Hensley Meulens ook van Taiwan, nadat eerder al gewonnen werd van Zuid-Korea, het gastland van groep A. Daardoor staat Nederland in de tweede groepsfase, waar nog acht van de zestien teams actief zijn.

Mariekson Gregorius liep in de tweede inning het eerste punt binnen na een honkslag van Dashenko Ricardo. Taiwan sloeg terug en kwam op voorsprong, maar dat nam Nederland via onder meer Gregorius weer over: 4-2. Taiwan leek niet onder de indruk en na onder meer een homerun kwamen ze met 5-4 wederom op voorsprong.

In de laatste twee slagbeurten liet Nederland merken dat er voor Taiwan niks te halen viel en met een 6-5 zege gaat de ploeg van Meulens met nog één wedstrijd te spelen sowieso door naar de tweede groepsfase. Die wordt van zondag tot en met woensdag afgewerkt in de Tokyo Dome in Japan en Nederland staat daar in een groep met onder andere Israël, dat in groep A ook twee zeges heeft. Zuid-Korea en Taiwan liggen er daardoor uit.