Orisa is de nieuwste hero voor Overwatch

Blizzard had al eerder een teaser op internet gezet die hintte naar de nieuwste hero voor Overwatch, en eindelijk weten we wie het is: een robot genaamd Orisa. Orisa is een tank die gericht is op het beschermen van anderen en is de derde hero die toegevoegd wordt na de release van Overwatch.

Zoals we verwacht hadden speelt Efi Oladele een belangrijke rol: zij is degene die Orisa geprogrammeerd heeft. Orisa is een overblijfsel van de zogenaamde OS15-robots die als taak hadden de stad Numbani te beschermen, maar na een aanval van Doomfist werden de robots uit dienst gehaald. Efi, die vond dat Numbani toch een beschermer nodig had, kocht onderdelen van de OS15-robots met het geld van een beurs die ze gewonnen had met haar eerdere werk. 

Orisa's primaire wapen is een fusion driver die werkt als een machinegeweer maar haar snelheid vertraagt wanneer ze vuurt, vergelijkbaar met D.va. Haar alternatieve methode van vuren heet halt!, waarmee ze een projectiel afvuurt waarmee tegenstanders voor een korte tijd naar elkaar worden getrokken, vergelijkbaar met Zarya's ultimate.

Haar eigen abilities zijn fortify en protective barrier: met fortify kan Orisa meer klappen incasseren en met protective barrier gooit ze een stilstaande barriere die haar team moet beschermen van vijandelijk vuur, vergelijkbaar met Reinhardt. Orisa's ultimate heet supercharger: hiermee zet ze een projectiel op de grond waarmee elke hero binnen de range van dit projectiel meer damage doet.

Orisa is nu speelbaar op de PTR van Overwatch. Wanneer ze speelbaar is op de live servers is nog niet bekend.

Orisa is de nieuwste hero voor Overwatch