Shiffrin zegeviert op combinatie, Stuhec pakt eindklassement

Skiester Mikaela Shiffrin heeft in het Zwitserse Crans-Montana de laatste alpinecombinatie van het seizoen gewonnen. De Amerikaanse slalomspecialiste deed pas voor de derde keer in haar carrière mee aan de combinatie. 

Het eerste onderdeel was dit keer, net als vrijdag, een super-G - in tegenstelling tot de normale alpinecombinatie, waar met een afdaling wordt begonnen. De Italiaanse Sofia Goggia bleef eindelijk eens overeind en zette de snelste tijd neer, vlak voor de kersvers World Cup-kampioene op de super-G, de Sloveense Ilka Stuhec. De Canadese Marie-Michele Gagnon was met plek drie de snelste van de dames die een echt goede slalom in de benen hebben, maar Shiffrin stond met 1,30 seconden achterstand ook op een nette zevende plek. Federica Brignone, vrijdag nog de winnares, stond na de super-G op plek negen.

Op de slalom liet Brignone 's middags als eerste zien wederom een mooie run neer te kunnen zetten. Shiffrin dook er met 0,70 seconden weliswaar ruim onderdoor, maar niemand kwam verder meer aan de tijd van Brignone. De Italiaanse pakte daardoor achter Shiffrin de tweede plek. Stuhec hield met 0,04 seconden precies genoeg over op Gagnon om zich te verzekeren van de derde plek en de eindzege in de World Cup op de combinatie - haar eerste eindzege ooit.