Kittel klopt Ewan in Abu Dhabi na millimetersprint

De tweede etappe in de Ronde van Abu Dhabi is gewonnen door Marcel Kittel. De Duitser van Quick-Step Floors was de snelste in de massasprint voor Caleb Ewan en Mark Cavendish. Cavendish blijft leider in het algemeen klassement.

In de tweede rit van de Ronde van Abu Dhabi moesten de renners 153 kilometer afleggen. Net zoals donderdag kozen zes renners de aanval: Nicola Boem (Bardiani-CSF), Fabio Calabria (Novo Nordisk), Marco Canola (Nippo-Vini Fantini), Alessandro De Marchi (BMC), Kristijan Durasek (UAE Emirates), Kirill Sveshnikov (Gazprom-Rusvelo). De kopgroep kreeg een maximale voorsprong van drie minuten op het peloton, waar Dimension Data en Lotto Soudal het tempo controleerde. 

Kittel klopt Ewan in de massasprint (Bron: YouTube)

Tien kilometer van de eindstreep werden de vluchters gegrepen. Canola en De Marchi probeerde het nog even samen, maar ook zij konden niet voorkomen dat het tot een massasprint kwam. In de sprint zag het er naar uit dat Ewan zou winnen. De Australiër van Orica-Scott wilde zelfs al gaan juichen, maar het was uiteindelijk Kittel die won. Voor Kittel is het alweer zijn vijfde van het seizoen.