Phelps poseert met 23 gouden olympische medailles

Niet veel mensen kunnen zeggen dat ze olympisch goud in de kast hebben hangen, nog minder kunnen zeggen dat ze er meer dan één hebben. Er is echter altijd baas boven baas: Michael Phelps haar maar liefst 23 gouden olympische medailles.

Het Amerikaanse zwemfenomeen poseerde met al zijn medailles voor de cover van Sports Illustrated, ter ere van zijn - dit keer definitieve - afscheid. "De eerste keer dat ze allemaal samen zijn...belachelijk!", schreef Phelps op Instagram bij een afbeelding van de cover met, wat ons betreft, een bijzonder indrukwekkend rijtje medailles.

Phelps debuteerde op de Spelen in 2000, maar kwam als 15-jarige met een vijfde plek op de 200 meter vlinderslag net tekort voor de medailles. In 2004 pakte hij zes keer goud, gevolgd door de acht gouden medailles in Beijing 2008. Vier jaar later kwam er nog eens vier gouden medailles bij en dit jaar kwamen er nog eens vijf bij in Rio de Janeiro.

Phelps met zijn enorme medailleverzameling (Bron: YouTube)

 

The first time they're all together at once.... truly insane.... check out the story that @sitimlayden wrote... link in bio

Een foto die is geplaatst door Michael Phelps (@m_phelps00) op20 Dec 2016 om 10:08 PST