Buffon: "Ik ga misschien op pensioen op mijn 65e"

Gianluigi Buffon is nog lang niet van plan om met pensioen te gaan. De doelman wordt in januari 39 jaar en zijn contract bij Juventus loopt komende zomer af.

"Ik voel me nog steeds geen oude man op de leeftijd van 38", vertelde Buffon in gesprek met Tuttosport. "Neem ik afscheid van het spel in tien of vijftien jaar tijd? Wie weet, ik ga misschien op pensioen op mijn 65e..."

"Ik heb niet veel in mijn leven verloren, maar de nederlagen hebben me meer geleerd dan de overwinningen. Als ik verlies, focus ik me op de kwaliteiten van mijn tegenstander en op de fouten die ik gemaakt heb."

"Niet op zoek gaan naar excuses is het juiste ding om te doen. Ik heb veel fouten gemaakt en ik maak nog steeds fouten, maar ik schaam me niet om te zoeken naar de redenen achter die fouten."

"Ik sloeg drugs af toen ik dertien was. Een man in Parma bood me aan om een beetje plezier te hebben. Ik zei nee en drie jaar later stierf hij aan een overdosis. Ik geloof in het doen van de juiste dingen, dat is mijn karakter en persoonlijkheid."

Buffon speelt als sinds 2001 voor Juventus, waarvoor hij 599 wedstrijden speelde. Hij werd onder andere zeven keer Italiaans kampioen en won twee keer de Coppa Italia.