Chapecoense-verdediger wil terugkeren in profvoetbal

Chapecoense-verdediger Alan Ruschel, die de vliegtuigramp overleefde na een fatale crash in november, wil de draad weer oppakken als profvoetballer.

Net als twee andere teamgenoten was de defensieve kracht een van de 'gelukkigen' om de catastrofe te overleven. Vrijdag verliet Ruschel het ziekenhuis en nu heeft hij gezegd dat hij hoopt in de toekomst zijn rolstoel in te ruilen voor het voetbalveld.

Tijdens de vlucht was Ruschel van plek verwisseld met iemand, wat mogelijk zijn redding is geweest. Hij raakte 'slechts' gewond aan zijn wervelkolom. "Alles zal ik eraan proberen te doen om te komen en weer te gaan voetballen. Ik zat achterin het vliegtuig bij de journalisten, maar onze directeur vroeg of ik naar voren wilde komen", vertelt Ruschel over zijn traumatische ervaring.

"Eigenlijk had ik daar geen zin in, maar toen zag ik mijn ploeggenoot en vriend Jackson Follmann voorin en daar ben ik naast gaan zitten", aldus de overlevende tegenover Braziliaanse media in het stadion van Chapecoense.