Vader tennisster overlijdt tijdens finale van dochter

Zaterdag begon als een mooie dag voor de Chileense tennisster Daniela Seguel. De nummer 233 van de wereld had net een paar maanden toernooien in Europa gespeeld en was weer terug in eigen land.

In hoofdstad Santiago stond Seguel in de finale van de Copa las Condes, een ITF-toernooi, waarin ze het opnam tegen de Braziliaanse Paula Gonçalves. Onder meer haar vader was aanwezig op de tribunes en na een prima begin van het duel zag alles er goed uit.

Seguel won de eerste set met 6-4, maar tijdens de tweede set sloeg het noodlot op dramatische wijze toe. Bij een 2-1 voorsprong kreeg de Chileense te horen dat haar vader onwel was geworden op de tribune. Na een korte pauze ging de wedstrijd weer even door, maar bij 4-4 riep de scheidsrechter Seguel bij zich: vader Jorge was zojuist overleden aan een hartaanval.

Volgens omstanders begon Jorge Seguel veel speeksel te verliezen en raakte hij kort daarna buiten bewustzijn. Nadat onder meer de coach van Gonçalves eerste hulp verleende werd hij met een ambulance naar een ziekenhuis in de buurt vervoerd, maar dat mocht niet meer baten. Daniela Seguel, die minutenlang getroost werd door haar tegenstander, besloot de wedstrijd uiteraard voor gezien te houden om bij haar familie te zijn, terwijl de organisatie al had bepaald dat de wedstrijd afgelast werd.