Organisatoren F1-race Baku willen andere datum

Het is de organisatoren van de Formule 1-race in Baku een doorn in het oog dat hun raceweekend samenvalt met de 24 uur van Le Mans. Daarom hebben ze bij F1-baas Bernie Ecclestone aangedrongen op een andere datum. Ook zou de race in plaats van de Grand Prix van Europa hernoemd moeten worden naar de Grand Prix van Azerbeidzjan.

Volgens Arif Rahimov, promotor van de race in Baku, heeft zijn evenement dit jaar te lijden gehad onder Le Mans. Daarom wil hij dat de FIA volgende week bij het vaststellen van de kalender voor 2017 de race in Azerbeidzjan weghaalt van het slot van 18 juni. "Wij zijn niet helemaal blij met die datum. Wij zijn dit jaar veel plek in de media misgelopen door Le Mans. Er werd in de motorsportberichtgeving veel over ons geschreven, maar wij willen dat het meer wordt. Als wij onze datum kunnen veranderen, zodat we niet meer samenvallen met Le Mans, krijgen wij meer aandacht."

Rahimov wil echter ook niet dat zijn raceweekend direct achter de wedstrijd van Canada gezet wordt, omdat dit voor de teams een logistieke nachtmerrie dreigt te worden. Niet alleen omdat er vele tijdszones binnen een week overwonnen dienen te worden, maar ook de afstand tussen Baku en Montreal erg groot is.