Katy Perry steunt Indianenstam in protest

Katy Perry steunt een Indianenstam in hun protest tegen een oliepijplijn. "Op #Thanksgiving, een dag met een gecompliceerde oorsprong, wil ik mijn steun uitspreken voor het Sioux-reservaat in Standing Rock en hun protest", schreef Katy op Instagram.

De stam maakt zich zorgen over de geplande pijplijn, die olie moet vervoeren door land wat heilig is voor hen. De pijplijn vormt volgens Katy ook een risico voor het grondwater. Ze zegt zich verder zorgen te maken over de behandeling van de demonstranten. Deze zouden in onmenselijke omstandigheden zijn vastgehouden door de politie en ook zou traangas en rubberen kogels zijn ingezet tegen hen. De zangeres laat weten een donatie te hebben overgemaakt en roept haar fans op hetzelfde te doen.

Andere sterren lieten ook al van zich horen nadat de politie in actie kwam tegen de demonstranten. Onder anderen Bette Midler, Debra Messing en Olivia Wilde lieten weten geschokt te zijn. Shailene Woodley werd vorige maand zelf gearresteerd tijdens een demonstratie.

Katy Perry steunt Indianenstam in protest
Katy Perry steunt Indianenstam in protest (Foto: BuzzE)