BN'ers duwen lijst Partij voor de Dieren aan

De Partij voor de Dieren wordt de komende verkiezingsstrijd ondersteund door een flink aantal bekende Nederlanders. Onder de lijstduwers zijn enkele gelauwerde schrijvers zoals A.F.Th van der Heijden, Maarten Biesheuvel, Jan Siebelink en Mensje van Keulen.

Niet alleen schrijvers willen de partij helpen kiezers te trekken. Ook actrices Babette van Veen en Georgina Verbaan, zangers Jan Rot en Dinand Woesthoff en presentatrice Annemiek Schrijver nemen een plekje op de lijst in. Op plek 10, dus niet eens onmogelijk laag, staat hoogleraar financiële geografie Ewald Engelen.

De PvdD heeft zowel de jongste als de oudste kandidaat op de lijst staan: op de lijst staan onder andere de 93-jarige kunstenaar Johan de Haas en de 16-jarige scholiere en PINK!-lid Malou Herstel (die dus überhaupt niet de Kamer in mag, omdat ze te jong is). 

Lijstduwers zijn bedoeld om mensen naar de stembus te trekken, maar staan zo laag op de lijst dat het vrijwel zeker is dat ze niet gekozen zullen worden. De Partij voor de Dieren viert deze week haar tiende verjaardag.

BN'ers duwen lijst Partij voor de Dieren aan
BN'ers duwen lijst Partij voor de Dieren aan (Foto: ANP)