EL: Uitslag Celta de Vigo - Ajax

Ajax heeft in de Europa League niet weten te winnen van Celta de Vigo. De Amsterdammers kwamen in Spanje tot tweemaal toe op voorsprong, maar wisten deze niet vol te houden: 2-2.

Celta was in de beginfase van het duel de bovenliggende partij, maar het was Ajax dat halverwege de eerste helft op voorsprong kwam dankzij Hakim Ziyech die het voorbereidende werk Kasper Dolberg goed afronde. Celta kwam nog voor de pauze terug doordat Andreu Fontás met de hak scoorde uit een vrije trap van Lemos.

Na rust bracht Amin Younes Ajax via een mooi schot weer op voorsprong, maar via een afstandsschot wist Fabiám Orellana toch nog de gelijkmaker aan te tekenen. Hierdoor staat Ajax in Groep G aan de leiding met zeven punten uit drie duels, gevolgd door Celta dat op vijf punten staat. Standard Luik speelde met 2-2 gelijk tegen Panathinaikos en staat op twee punten, tegenover een puntje voor de Grieken.