Anderson overklast Van Barneveld en staat in finale World Grand Prix

De finale van de World Grand Prix gaat zaterdag tussen Michael van Gerwen en Gary Anderson. De Schot won in de halve finale van Raymond van Barneveld. Anderson was over de hele partij steeds de betere en won met 4-1. De finale tussen de nummer één en twee van de wereldranglijst is zaterdag. 

Anderson mocht beginnen en kwam sterk uit de startblokken. Met een 148-finish trok hij de eerste set met 3-1 naar zich toe. Het werd 2-2 in set twee. Anderson kon in de vijfde leg de druk niet er opzetten en Van Barneveld trok de stand gelijk.

Van Barneveld bleef scherp en via dubbel negen kwam hij voor het eerst in de partij voor te staan. Hij kwam op 2-0, maar wist in de volgende drie legs de openingsdubbel pas aan de latere kant te vinden. Anderson deed dat wel en profiteerde optimaal. Met 3-2 ging de derde set naar de Schot.

Op 1-1 in set vier is het Anderson die toesloeg en met een 78-finish zichzelf op één set van de overwinning Bracht. Bij Van Barneveld was het niveau toch steeds net onder het niveau van Anderson. Desondanks kon hij toch op 1-1 in de vijfde set Anderson breaken. Echter de openingsdubbel werd niet gevonden, waardoor de wereldkampioen er een vijfde leg uitsleepte. Anderson trok de wedstrijd professioneel naar zich toe en won met 4-1.