Ook Watford te sterk voor Manchester United

Manchester United heeft de derde nederlaag op rij geleden. Op bezoek bij Watford leek de ploeg van José Mourinho terug in de wedstrijd te komen, maar ging het in het slot mis. Het werd 3-1.

Manchester United ging deze week verrassend onderuit in Rotterdam tegen Feyenoord, terwijl afgelopen weekeinde ook al werd verloren van Manchester City. Manager José Mourinho had tegen Watford een wat ander elftal het veld ingestuurd dan hij in De Kuip deed, maar opnieuw was Daley Blind niet van de partij bij de aftrap. Zlatan Ibrahimovic en Wayne Rooney keerden wel weer terug in de basis.

Maar heel erg soepel liep het allemaal niet bij The Red Devils. Ook met Ibrahimovic en Rooney kwam de ploeg maar lastig aan voetballen toe, hetgeen ook voor een groot deel de verdienste was van de werklust van Watford. Bij The Hornets startte rechtshalf Daryl Janmaat in de basis en hij was na 34 minuten goed voor een assists bij de openingstreffer. Nadat de Oranje-international goed werd vrijgespeeld op de flank, trok hij de bal terug op de rand van de zestien. Daar stond aanvaller Etienne Capoué te wachten en hij schoot de bal bij de eerste paal binnen.

Vervolgens moest United dus nog een tandje bijschakelen. Dat ging met horten en stoten, al werd het veldoverwicht van United wel duidelijker. Toch verloren Marouane Fellaini en Paul Pogba veel van hun duels op het middenveld, waardoor de ploeg uit Manchester nooit echt grip op de wedstrijd kreeg. Toch kwam United wel op gelijke hoogte, maar daar was in de tweede helft wel wat geluk voor nodig.

Marcus Rashford gaf na een uur spelen de bal aan Ibrahimovic mee, waarna de Zweed de bal vanaf links voor gaf. Via twee Watford-verdedigers kreeg Rashford de bal voor zijn voeten en van dichtbij schoot de jongeling de 1-1 binnen. Ibrahimovic kreeg daarna nog een goede kopkans, maar voormalig PSV-doelman Heurelho Gomes pakte zijn inzet knap.

In de slotfase werd doelpuntenmaker Capoué door manager Walter Mazzarri naar de kant gehaald en kwam Juan Zuñiga in de ploeg. Dat bleek een uitstekende zet, want de invaller schoot een voorzet van Roberto Pereyra in de verre hoek binnen na 83 minuten. Hier ging een goede actie van Nordin Amrabat aan vooraf, die na rust Janmaat had vervangen.

In blessuretijd wist Watford ook nog de 3-1 te maken, nadat Zuñiga een strafschop versierde. Deze werd feilloos binnengeschoten door Troy Deeney, waarna de wedstrijd over was. De zorgen van United nemen zo alleen maar toe, terwijl Watford drie belangrijke punten pakt in de strijd om lijfsbehoud.

Weer geen drie punten voor Manchester United. (PRO SHOTS/Action Images)
Weer geen drie punten voor Manchester United. (PRO SHOTS/Action Images)