Ook geen brons voor volleybalsters

De Nederlandse volleybalvrouwen zijn er niet in geslaagd een bronzen medaille te pakken. In de strijd om derde plaats werd in vier sets verloren van wereldkampioen Verenigde Staten.

Nederland begon goed aan de partij en pakte een voorsprong van drie punten. De Amerikaanse vrouwen kwamen echter weer terug en bogen de achterstand om in een voorsprong. Ze liepen wat weg maar Nederland kwam terug tot 18-18. Het bleef aan het einde van de eerste set spannend, maar de Amerikanen pakten de setwinst met 25-23.

De volleybalvrouwen hadden het moeilijk aan het begin van de tweede set maar ze wisten terug te komen tot 5-5. De Amerikanen, de wereldkampioen, speelden echter beter en ze liepen weer uit. Andermaal wist Oranje door hun vechtlust terug te komen tot 22-22. Ze werkte bovendien twee setpoints weg en sloegen zelf toe op hun eerste setpoint. (27-25)

In de derde set probeerden de Amerikanen weer weg te lopen, maar Oranje bleef in het spoor en pakte zelfs een 14-12 voorsprong. De Amerikanen kwamen echter weer terug tot 20-20 en wonnen de set met 25-22.

Amerika kwam in de vierde set beter uit de startblokken dan Oranje. Oranje liep vooral achter de feiten aan. De set werd door de Amerikanen met 25-19 en daarmee de bronzen plak.