Moeilijke hoogspringcompetitie voor Nederlandse zevenkampsters

De Nederlandse dames hebben met pijn en moeite de schade beperkt weten te houden op het onderdeel hoogspringen. Nadine Visser had slechts 1 geldige poging met 1.68 en laat veel liggen, net als Nadine Broersen. Anouk Vetter kan wel positief terugkijken, zij deed het beter dan in Amsterdam.

Visser was vroeg in de competitie in de gevarenzone door twee keer de aanvangshoogte te missen, maar in de derde poging ging ze alsnog over 1.68. Daarna ging het alsnog mis voor haar. Vetter en Broersen kwamen over 1.77. Voor Broersen is dat opnieuw ver verwijderd van haar NR, voor Vetter is dat 3 cm hoger dan tijdens het NR zevenkamp vorige maand.

In de top viel Laura Ikauniece opnieuw tegen, terwijl Carolin Schafer tot 1.83 kwam en zich zo ook mengt in de strijd om de medailles. De toppers op het hoogspringen deden dat ook. Brianne Theisen-Eaton kwam tot 1.86, licht tegenvallend voor haar. Jessica Ennis-Hill deed dat een stuk beter met 1.92, waardoor zij in pole position kwam voor het goud. Het was daarmee echter nog niet voorbij, Nafissathou Thiam en Katharina Johnson-Thompson deden pogingen om over 2.01 te komen nadat ze allebei over 1.98 heen waren gekomen. Dit lukte niet, maar het was toch een extreem knappe prestatie van beide deelneemsters, nog nooit werd er zo hoog gesprongen door beiden.