Accreditatie niet mee: olympiër uit database geschrapt

De Keniaanse hardloper Carvin Nkanata heeft een probleempje. De sprinter zou in principe meedoen op de 200 meter, in week twee van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, maar hij is uit het hele systeem geschrapt.

Nkanata kwam deze week aan in Rio, maar had zijn accreditatie nog niet bij zich. Dat zou hij opgestuurd krijgen door de Keniaanse atletiekbond, maar op het moment van vertrek naar Rio had hij het nog altijd niet ontvangen. Aangezien hij wel een paspoort had besloot hij toch maar af te reizen, maar ook dat leverde een probleem op: Nkanata heeft een Amerikaans paspoort en is woonachtig in de VS. 

Zijn Keniaanse paspoort heeft hij onlangs wel aangevraagd, maar dat is er nog niet. Na aankomst in Rio wilde hij met zijn Amerikaanse paspoort het olympisch dorp in, maar hij werd tegengehouden: hij stond immers als Keniaan ingeschreven. In plaats van zorgen voor een oplossing waar hij wat aan zou hebben, kwam men met een ander idee: Nkanata werd uit de olympische database geschrapt.

"We zijn hier flink mee aan de slag en maken ons geen zorgen, dat paspoort en zijn accreditatie komen nog wel", aldus de Keniaanse chef de mission. Ondertussen kan Nkanata niks anders dan hopen dat het voor 17 augustus geregeld is, want dan beginnen de series van de 200 meter.