Jelte Sondij: homo-acceptatie gaat te traag

Jelte Sondij is teleurgesteld dat homo's in Nederland nog niet door iedereen worden geaccepteerd. De programmamaker had gehoopt dat dat sneller zou gaan.

"Qua échte acceptatie is er nog een lange weg te gaan. Ik maak me er weleens zorgen om", zegt Sondij op de website van de VARA. "Ik had wel gehoopt dat het sneller zou gaan als ik heel eerlijk ben."

Volgens Sondij, onder meer bekend van Rambam, heeft de homogemeenschap meer rolmodellen nodig. "Het is niet alleen maar de acteur, de presentator en de uitbundige danser maar ook de oersaaie CDA'er die op hetzelfde geslacht valt. We hebben meer van dat soort rolmodellen nodig. Dus ook voetballers en kickboksers."

De 34-jarige Sondij kwam zelf als puber uit de kast. Zondag is hij aanwezig bij de botenparade, het hoogtepunt van de Gay Pride in Amsterdam. De presentator gaat echter niet het water op. "Gezien mijn gebrekkige dansskills denk ik dat ik daar de homogemeenschap alleen maar schade mee toebreng. Met mijn ritmisch vermogen zet ik zo de hele homo-emancipatie tien jaar terug."

Jelte Sondij: homo-acceptatie gaat te traag
Jelte Sondij: homo-acceptatie gaat te traag (Foto: BuzzE)