Bertens klopt angstgegner Barthel op Wimbledon

Kiki Bertens is voor het eerst in haar carrière doorgedrongen tot de derde ronde van Wimbledon. De Nederlandse tennisster (WTA-28) was met 6-4 en 6-4 te sterk voor haar Duitse angstgegner Mona Barthel (WTA-68).

Barthel had in de elf onderlinge ontmoetingen al negen maal van Bertens gewonnen, maar ditmaal was de Nederlandse er alles aan gelegen om de Duitse te kloppen. De wedstrijd begon met drie breaks op rij, waarna Bertens de eerste was die haar servicegame won en direct daarna de beslissende break in de eerste set plaatste. Barthel stribbelde nog wel even tegen, maar nadat de Nederlandse breakpoints overleefd had ging ze beter spelen en domineren in de rally's.

In het tweede bedrijf kwam Bertens al snel een dubbele break voor te staan. De Nederlandse kon op 5-2 de wedstrijd uitserveren, maar was een game niet bij de les en leverde een break in. De volgende servicegame was het wel raak, waardoor ze doordrong tot de beste 32.

In de derde ronde wacht de winnares van het duel tussen de Roemeense Simona Halep (WTA-5) en de ver op de wereldranglijst afgezakte Italiaanse Franceska Schiavone (WTA-111).

Bertens klopt angstgegner Barthel op Wimbledon (Pro Shots / Joep Leenen)
Bertens klopt angstgegner Barthel op Wimbledon (Pro Shots / Joep Leenen)