UEFA dreigt met diskwalificatie voor Engeland en Rusland

Engeland en Rusland zouden uit het toernooi kunnen worden gegooid als het geweld waarbij uit de landen afkomstige idioten betrokken zijn doorgaat gedurende het toernooi, zo heeft de UEFA bevestigd.

Al dagen was het onrustig in Marseille in aanloop naar de wedstrijd tussen Engeland en Rusland en na het laatste fluitsignaal ging het zaterdagavond opnieuw mis. Russische nepfans zochten de confrontatie met groepen Engelsen. "Dergelijk ongewenst gedrag van zogenaamde supporters van de nationale teams van Engeland en Rusland heeft geen plaats in het voetbal, een sport die we moeten beschermen en verdedigen", schrijft de UEFA in een verklaring op de officiële website.

"Het Uitvoerend Comité van de UEFA heeft beide voetbalbonden gewaarschuwd dat, ongeacht de eventuele besluiten van de onafhankelijke disciplinaire instanties met betrekking tot incidenten in het stadion, het zal niet aarzelen om de Football Association (FA) en de Russiche voetbalbond (RFS) extra sancties op te leggen, inclusief mogelijke diskwalificatie van hun vertegenwoordigende land op het toernooi, mocht dergelijk geweld zich opnieuw voordoen. Wij dringen er bij zowel de FA en de RFS op aan dat hun aanhangers zich moeten gedragen op een verantwoordelijke en respectvolle manier."