Xhaka na eerste broederstrijd op EK ooit: "Nogal bizar"

Granit Xhaka beleefde zaterdagmiddag op het EK voetbal een bijzondere wedstrijd met Zwitserland, vertelde de middenvelder na afloop. Hij speelde met Zwitserland in Lens tegen Albanië en stond dus tegenover zijn broer Taulant: de eerste broederstrijd ooit op het EK.

"Het was een heel speciaal moment voor mijn familie, het was nogal bizar", vertelde Xhaka op de persconferentie na de 1-0 zege van Zwitserland. "Ik denk dat we heel goed speelden, we hebben alles voor ons land gegeven en we zijn er gelukkig. Misschien ik nog een beetje meer."

"We wisten dat het een lastige wedstrijd ging worden, Albanië heeft een hele goede ploeg, heel compact en solide. We wilden zo snel mogelijk scoren." Dat lukte want al na vijf minuten spelen scoorde Fabian Schär de enige treffer van de wedstrijd.

"Zij hadden twee grote kansen, maar ik ben blij dat we in staat waren om goed te spelen. Er lag veel druk op onze schouders, maar het was geweldig dat ik en mijn broer onze grenzen opzochten. We vochten tegen elkaar en het was een voetbalwedstrijd, niets meer."

"De wedstrijd was vrij uniek, er was een groot aantal Albanezen hier. Er was een geweldige sfeer voor beide landen. Dat is onze eerste stap en wel zullen onze tweede stap woensdag maken." Roemenië is dan de tegenstander voor de Zwitsers.