Uitslag Willem II - NAC Breda

De laatste wedstrijd van de nacompetitie ging tussen Willem II en NAC Breda. De eerste wedstrijd eindigde in een 2-1 overwinning voor NAC Breda. Door de ontwikkelingen rondom FC Twente zou Willem II ongeacht het resultaat van deze wedstrijd veilig zijn doordat ze op de zestiende plaats zijn geëindigd in de Eredivisie.

Dat betekende echter niet dat ze deze wedstrijd lieten lopen, ook omdat het degraderen van FC Twente vooralsnog niet definitief is. De eerste kansen waren dan ook voor Willem II, Heerkens bleek al snel twee keer gevaarlijk voor het doel van Ten Rouwelaar. Na twintig minuten kreeg NAC een grote kans op de voorsprong, maar doelman Lamprou redde de kans van Suk. Ook aan de andere kant van het veld werden er meer kansen gemaakt, maar tijdens zijn laatste wedstrijd als prof hield Ten Rouwelaar zijn ploeg op de been.

Op slag van rust was het alsnog Willem II dat op voorsprong kwam via Heerkens. Hij kopte binnen uit een vrije trap. In de tweede helft leek NAC op gelijke hoogte te komen via Ars, maar zijn doelpunt was buitenspel en werd afgekeurd. Een kwartier later verdubbelde Willem II de voorsprong door een doelpunt van Falkenburg. Vijf minuten later leek het duel beslist, want Falkenburg scoorde tegen zijn oude ploeg opnieuw: 3-0. Amper een minuut later deed NAC via invaller Naah iets terug, maar er werd verder niet meer gescoord. De 3-1 overwinning betekent dat Willem II definitief overleeft en ook volgend seizoen in de Eredivisie speelt. Ook betekent dit dat De Graafschap in de Eredivisie blijft als FC Twente daadwerkelijk degradeert.

Willem II

3 - 1

NAC Breda

 45+2' Heerkens
 68' Falkenburg
 73' Falkenburg
   74' Naah
 
 Gele kaart: Andersen, Peters, Wuytens (Willem II), Gorter, Ars, Pedro, Matic (NAC Breda)
 
Stadion: Koning Willem II Stadion, Tilburg
Toeschouwers: 13.800
Arbiter: Makkelie
 
Opstelling:   Opstelling:
Lamprou
Heerkens
Peters
Wuytens
Achtenteh (Joppen/82)
Ojo
Haemhouts (Braber/79)
Kali
Hupperts (v.d. Velden/90)
Falkenburg
Andersen
  Ten Rouwelaar
Stam
Pedro (Naah/70)
Van der Weg
Gorter
Seuntjens
Suk (Robinson/89)
Duarte (Brands/60)
Matic
Ars
Ünal