Nieuwe Renault-motor debuteert in Monaco

De sterk verbeterde Formule 1-motor van Renault zal volgend weekend in Monaco al haar racedebuut gaan maken. Er is echter wel een maar en dat is dat zowel het fabrieksteam van Renault als Red Bull Racing ieder maar één nieuwe krachtbron ter beschikking hebben.

Renault werkt al tijden aan een nieuwe 1,6 liter V6-turbomotor die qua techniek kan wedijveren met die van Mercedes en Ferrari. Deze week in Barcelona maakte de krachtbron haar testdebuut op het circuit. Met succes, want zowel Renault als Red Bull Racing wisten veel meters te maken. Omdat de betrouwbaarheid al direct vanaf de start is heeft Renault besloten om de nieuwe motoren al in Monaco in te zetten, waarna een race later in Canada de andere twee coureurs volgen.

Het is nog niet bekend wie als eerste met meer paardenkrachten mogen rijden en tot een halve seconde per ronde sneller kunnen gaan. Het lijkt waarschijnlijk dat het fabrieksteam Renault deze eer gunt aan Kevin Magnussen en Red Bull Racing aan Daniel Ricciardo, gezien hun posities in het kampioenschap.