West Ham verrast Manchester United in afscheidsduel op Upton Park

West Ham United heeft in zijn allerlaatste wedstrijd op Upton Park een fraaie zege geboekt op Manchester United. De gastheer sloeg in de slotfase toe. Het werd 3-2.

Het historische duel in Oost-Londen begon drie kwartier later, omdat de spelersbus van Manchester United bij het stadion werd bekogeld door fans van West Ham. Nadat voor de laatste keer het I'm forever blowing bubbles op Upton Park had geklonken, kwam de thuisploeg het best uit de startblokken.

Na tien minuten kwam West Ham namelijk op voorsprong via Diafra Sakho. De Senegalees krulde de bal laag in de hoek op aangeven van Manuel Lanzini. Dankzij enkele reddingen van David De Gea bleef het elftal van Louis van Gaal voor rust op de been, om vervolgens na de pauze toe te slaan.

Zes minuten na het begin van de tweede helft was de score weer in evenwicht na een goede aanval via Marcus Rashford en Juan Mata. De Spanjaard vond bij de tweede paal Anthony Martial, die simpel kon afwerken. Via Dimitri Payet en Sakho miste West Ham een paar uitgelezen kansen om opnieuw op voorsprong te komen.

Die missers leek de thuisploeg duur te komen te staan toen Martial na 72 minuten de 1-2 maakte. Vier minuten later stond het echter al 2-2. Payet schoot een vrije trap in de muur, maar in een herkansing speelde hij Michail Antonio aan. De middenvelder kopte de bal fraai over De Gea in het doel.

Nog eens vier minuten later werd het afscheidsfeestje op Upton Park nog groter toen Payet ook Winston Reid de kans gaf om te scoren. Vanuit een vrije trap wist Reid in de lucht Daley Blind te verslaan en raak te knikken: 3-2. Een flinke domper voor The Mancunians in de strijd om plaats vier. West Ham heeft nog maar één punt minder.