Van Praag was maandag nog depressief van Ajax

Veel supporters van Ajax waren er afgelopen zondag ziek van; hun ploeg miste de titel door een gelijkspel bij De Graafschap (1-1). Ook bondsvoorzitter Michael van Praag had een zware zondag, zo liet hij weten.

Van Praag was in het verleden voorzitter van Ajax, maar kreeg toch ook een flinke tik te verwerken. "Ik sta er tegenwoordig best ver van af", zei hij. "Maar nu was ik wel even depressief. Zelfs maandag nog."

"Ik heb met spanning gekeken en was teleurgesteld", ging Van Praag verder. "Ik ben toch een Amsterdammer, daar kom ik voor uit. Met alle respect voor De Graafschap, maar Ajax speelde niet tegen PSV of Feyenoord. De titel was zo dichtbij. Bij Ajax beloofden we elkaar vroeger wel altijd om sterker uit zo'n tegenslag te komen."

Van Praag feliciteerde PSV overigens wel en reageerde nog op de uitlatingen van Sjaak Swart. "Natuurlijk heb ik PSV ook gefeliciteerd. Dat meen ik ook echt. De club die de meeste punten heeft, die verdient het. Ik ben het ook niet eens met de opmerking van Sjaak Swart die hoopt dat De Graafschap nu degradeert."

Van Praag was maandag nog depressief van Ajax (Pro Shots / ANP)
Van Praag was maandag nog depressief van Ajax (Pro Shots / ANP)