PSV-fan doet aangifte tegen KNVB, Makkelie en scheidsrechtersbond

Veel PSV-supporters zaten gistermiddag in zak en as. FC Utrecht leek aanvankelijk op een zege af te stevenen in de wedstrijd tegen Ajax, maar in de slotfase zorgden een goal van Davy Klaassen en een strafschop van Arkadiusz Milik alsnog voor een gelijkspel. Met name die penalty zorgde voor een hoop ophef.

Na afloop van de wedstrijd gaf arbiter Danny Makkelie toe, dat het geen strafschop had mogen zijn. Maar goed, het kwaad was al geschied. Veel voetbalfans van PSV én FC Utrecht waren boos, maar iemand ging nog een stapje verder. Marcel Blaak uit Eindhoven heeft namelijk aangifte gedaan tegen de KNVB, de scheidsrechtersbond en Makkelie. Volgens hem is er namelijk sprake van matchfixing.

"Dat scheidsrechter Makkelie vlak voor tijd een penalty gaf aan Ajax terwijl er niets aan de hand was, is voor mij eens te meer een teken dat het bij de scheidsrechters flink fout zit", liet Blaak aan Omroep Brabant weten. "Aangezien de scheidsrechter deel uitmaakt van de bond doe ik ook aangifte tegen de KNVB. Puur omdat ik het beu ben dat de scheidsrechters steeds voorgetrokken worden. Wat er tijdens de wedstrijd Ajax – FC Utrecht gebeurde met die penalty vlak voor tijd slaat nergens op. FC Utrecht wordt enorm benadeeld en PSV ook. Daarom wil ik de bond en Makkelie aanpakken."

Blaak is fan van PSV en is van mening dat Ajax veel te vaak wordt bevoordeeld door het arbitrale kwartet. Via een aangifte wil hij dit een halt toeroepen. "We praten hier over al dan niet Europees voetbal voor FC Utrecht, over al dan niet Champions League voor PSV. Dan heb je het over miljoenen die nu misschien naar andere clubs gaan."

De aangifte van Blaak is inmiddels doorgestuurd naar de politie in Amsterdam. "Want daar is de wedstrijd ook gespeeld", aldus de PSV-supporter. "Ze namen mijn aangifte serieus aan. Maar het is natuurlijk ook een moeilijke zaak voor de politie omdat ik weinig bewijs heb."

Ook de KNVB is inmiddels op de hoogte van de aangifte, maar voelde zich niet genoodzaakt uitgebreid te reageren. "Die meneer mag aangifte doen, maar daar willen wij verder geen woorden aan vuilmaken", aldus een woordvoerder. Ook PSV houdt zich er niet mee bezig. "De één stampt een keer op de grond, de ander gaat even huilen en deze meneer doet aangifte. Dat is zijn goed recht. Maar PSV richt zich op het binnenhalen van de titel. En dus niet op dergelijke aangiftes", liet een zegsman weten.