Martin Garrix lanceert nieuwe tracks in Miami

Martin Garrix kijkt ongeduldig uit naar vrijdag, in het Bayfront Park presenteert hij op het Ultra Music Festival in Miami zijn nieuwe show. Tijdens de show presenteert hij ongeveer tien nieuwe tracks en daarmee een groot deel van zijn nog naamloze debuutalbum.

"Deze week in Miami staat in het teken van muziek. Ik ben me aan het voorbereiden op mijn nieuwe show met nieuw licht en nieuwe visuals, het is de kick-off voor de zomertour", vertelt Garrix vanuit Florida. "100 procent Martin Garrix-materiaal. Het is een groot deel van mijn album dat ik net na de zomer wil uitbrengen. Het wordt mijn debuutalbum, want tot nu toe heb ik alleen singles gedaan. In april wil ik mijn album afmaken."

Een naam voor het nieuwe album heeft Martin Garrix, de artiestennaam van de 19-jarige Martijn Garritsen, nog niet. "Ik heb er twee jaar aan gewerkt. Qua muziek is het album heel divers. Er staan veel samenwerkingen op, met artiesten die uit hele andere genres komen. Dat maakt het heel divers. Ik ben er heel blij mee. Daarmee kan ik een nieuwe kant van Martin Garrix laten zien."

De Nederlandse dj wil nog niet verklappen welke artiesten aan zijn album hebben meegewerkt. "Dat moet nog even een verrassing blijven."

Justin Bieber
Garrix treedt vrijdagavond een uur op in Miami, in Bayfront Park voor 80.000 fans. "Een uur is relatief kort, want het Ultra Music Festival kent een vol programma. De nieuwe show duurt normaal anderhalf tot twee uur." Martin Garrix heeft zin in het nieuwe danceseizoen. Voor het tweede jaar achtereen staat de wereldberoemde dj komende zomer iedere vrijdag in Ushuaïa op Ibiza. "Verder ga ik dit jaar naar Las Vegas, Azië en draai ik veel in Europa, onder meer op Tomorrowland in België. In Nederland draai ik op Kingsland Festival op Koningsdag in Amsterdam en op 4 juni doe ik voor het eerst mee aan The Flying Dutch."

Tussendoor werkt Martin Garrix samen met Justin Bieber aan een plannetje. "We zijn gewoon wat ideetjes aan het pingpongen, er is nog geen concrete track. We staan nog aan het begin van onze samenwerking. Af en toe kom ik hem tegen, twee weken terug spraken we elkaar in Los Angeles, verder communiceren we online."

Martin Garrix blijft tot en met maandag hangen op het Ultra Music Festival in Miami, volgens hem the place to be voor dj's en producers. Na zijn eigen show in Miami gaat Martin nog naar de show van The Prodigy en zaterdag naar Tiësto. "De hele muziekindustrie is hier. Het werkt altijd super inspirerend, het geeft me veel energie."

Martin Garrix lanceert nieuwe tracks in Miami
Martin Garrix lanceert nieuwe tracks in Miami (Foto: BuzzE)