Nadal: "Sharapova was dom"

Tennisser Rafael Nadal vindt dat Maria Sharapova moet boeten voor haar positieve dopingtest. De Russische nummer zeven van de wereld kondigde deze week aan dat ze betrapt is op het sinds 1 januari verboden meldonium. 

"Ik wil heel graag geloven dat het gewoon een fout van Maria was", zegt Nadal. "Ik wil geloven dat ze het niet bewust deed, maar de regels zijn zoals ze zijn en dan moet ze boeten voor haar nalatigheid", aldus de Spanjaard, die het verschrikkelijk zegt te vinden dat een wereldtopper betrapt is.

Opvallend genoeg zegt de veertienvoudig Grand Slam-kampioen zelf de communicatie over de dopingrichtlijnen niet te lezen. "Nee, ik heb mijn arts en daar heb ik vertrouwen in. Hij is al jaren de arts van de Spaanse tennisbond en dus alle tennissers in Spanje en ik heb dus alle vertrouwen in hem. Ik neem niks wat hij niet kent. Zelf ken ik alles wat ik neem, dus zoiets als de situatie van Sharapova zal niet zo snel gebeuren. Maar toch, foutjes kunnen natuurlijk gebeuren...iedereen maakt wel eens een fout."

Nadal zegt het inmiddels beruchte meldonium niet te kennen, maar is er wel zeker van dat hij het nooit gebruikt heeft. "Geen idee wat het effect van dat spul is. Ik ben volledig schoon en gebruik alleen wat spul tegen ontstekingen en de natuurlijke dingen die ik mee de baan op neem", legt hij uit. "Ik gebruik niks om sneller terug te komen van blessures, behalve hard werk."