Gouden kans tweede Grand Slam-titel voor tennisser Rojer

Voor tennisser Jean-Julier Rojer vormt de Australian Open vooralsnog een gouden kans om zijn tweede Grand Slam-titel te winnen. Samen met de Roemeen Horia Tecau is de Nederlander in Melbourne als eerste geplaatst. Maandag won het duo van de Italianen Andreas Seppi en Marco Cecchinato en plaatsten ze zich voor de kwartfinales.

De openingsset ging volledig gelijk op en dus moest er een tiebreak aan te pas komen. Daar werd het beeld ineens compleet omgedraaid, want de Italianen wisten geen enkel punt te maken. Toch konden ze in set twee weer standhouden, tot Rojer en Tecau hen bij 4-3 braken. Het Nederlands/Roemeense duo hield vervolgens met de nodige moeite de eigen service en besliste de wedstrijd op het derde matchpoint: 7-6 (0), 6-3.

De weg naar de titel zou in elk geval op papier nauwelijks meer open kunnen liggen voor Rojer en Tecau. De derde ronde werd een waar slagveld: Ivan Dodig en Marcelo Melo (als tweede geplaatst) gingen onderuit, de broers Bob en Mike Bryan (3) werden gevloerd en ook Rohan Bopanna en Florin Mergea (vierde op de plaatsingslijst) konden de koffers pakken. Van de top-12 van de plaatsingslijst zijn naast Rojer/Tecau nog maar twee duo's over: Jamie Murray en Bruno Soares, als zevende geplaatst, en Vasek Pospisil en Jack Sock, de nummers negen van de lijst.

Rojer en Tecau staan in de kwartfinales tegenover het Franse duo Adrian Mannarino en Lucas Pouille, een van de twee ongeplaatste koppels die nog over zijn. Vorig jaar waren Rojer en zijn partner op Wimbledon de sterksten, hun eerste titel in een Grand Slam.