Zhang verrast opnieuw, Azarenka toont topvorm op Australian Open

Tennisster Viktoria Azarenka heeft zich met speels gemak geplaatst voor de derde ronde van de Australian Open. Tegen de Montenegrijnse Danka Kovinic moest ze - in tegenstelling tot de eerste ronde tegen Alison van Uytvanck - wel wat games weggeven, maar veel waren het er niet. De nummer veertien van de plaatsingslijst had tegen de mondiale nummer 54 twee keer ongeveer een half uur nodig: 6-1, 6-2. In de derde ronde staat Azarenka tegenover de 18-jarige Japanse qualifier Naomi Osaka, die Elina Svitolina verraste. 

Jelena Jankovic werd verrassend uitgeschakeld door de Duitse Laura Siegemund. De voormalige nummer één van de wereld uit Servië - dit jaar als negentiende geplaatst - begon nog redelijk tegen de mondiale nummer 97, maar die kwam steeds beter in haar spel. Jankovic won de eerste set nog vlotjes met 6-3, maar moest de tweede set in de tiebreak inleveren. Siegemund trok de derde set vervolgens met 6-4 naar zich toe en besliste dus de wedstrijd. De 27-jarige Duitse doet pas voor de derde keer mee aan het hoofdtoernooi van een Grand Slam en kwam eerder niet verder dan de eerste ronde. 

De nummer drie van de wereld, Garbiñe Muguruza, kende niet al te veel problemen met Kirsten Flipkens. De Belgische moest zich na zo'n vijf kwartier gewonnen geven: 6-4, 6-2. 

Update 09.32 uur

De Chinese Shuai Zhang heeft opnieuw voor een - dit keer wat kleinere - verrassing gezorgd. In de eerste ronde schakelde ze de nummer twee van de wereld, Simona Halep, nog uit, dit keer moest Alizé Cornet eraan geloven. De Française staat met plek 33 precies honderd plaatsen boven Zhang op de wereldranglijst, maar kon toch geen set winnen: 6-3, 6-3. Zhang staat in de derde ronde tegenover de Amerikaanse Varvara Lepchenko.