Overtreding op Depay bezorgt oersaai Man. United de overwinning

Manchester United heeft het met een groot aantal vaste krachten in de basisopstelling op het nippertje gered tegen Sheffield United. Het werd 1-0. Trainer Louis van Gaal moet zich extra zorgen maken nu Manchester United in de derde ronde van de FA Cup een ronduit blamerende wedstrijd neer heeft gezet. De overwinning werd op het nippertje binnengesleept tegen de nummer negen van de Engelse League One, het derde Engelse niveau.

Memphis Depay was de enige speler van naam die op de bank werd gehouden. Verder trad Van Gaal aan met vrijwel al zijn vaste waardes. Zij toonden tegen Sheffield United geen enkele beleving, waarmee de positie van hun oefenmeester steeds zwakker wordt. Van Gaal opperde steeds dat hij niet vreesde voor zijn baan zolang zijn ploeg genoeg kansen bleef creëren. Tegen Sheffield klonk het boegeroep regelmatig van de tribunes omdat de ploeg maar blééf rondspelen. Van grote kansen was amper sprake.

Aan de andere kant slaagde Sheffield er pas in de 66ste minuut voor het eerst in om gevaarlijk te worden voor het doel van United. Voor Van Gaal was dat zijn redding, want daardoor bleef de hoop op een overwinning levend.

De overwinning kwam er uiteindelijk pas in de vierde minuut van de blessuretijd. Depay werd neergehaald in het strafschopgebied. Wayne Rooney benutte uiteindelijk de penalty. Hij zorgde ervoor dat Van Gaal, die zich opnieuw zal moeten verdedigen tijdens zijn veelbesproken perspraatjes, met de schrik vrij kwam.