Rocket League meer dan 8 miljoen keer gedownload

Rocket League is een van de grote gameverrassingen van 2015. Op 7 juli kwam de game uit voor PlayStation 4 en pc en is in een mum van tijd immens populair geworden. De game haalde talloze awards binnen, is inmiddels tegen de 10 miljoen keer gedownload en releases voor Xbox One, Linux en Mac OS X staan in de planning.

Op PlayStation 4 kwam Rocket League in juli dit jaar uit als onderdeel van de Instant Game Collection, oftewel gratis als je beschikte over een PS Plus-abonnement. Vier dagen later werd de game al door 124.000 mensen gespeeld. Een week later was de game twee miljoen keer gedownload, vijf dagen later drie miljoen keer en tegen het einde van die maand was de game vijf miljoen keer gedownload. Inmiddels is de teller de acht miljoen gepasseerd.

Rocket League ondersteunt cross-play, oftewel pc-spelers kunnen samen spelen met PS4-spelers. De Xbox One-variant die over ongeveer twee maanden uitkomt zal deze functie niet ondersteunen in verband met Microsofts beleid die deze functionaliteit verhindert. Xbox One krijgt speciale thema's voor de voertuigen, zoals Halo- en Gears of War-thema's.