Zoon Hakkinen stopt met racen en kiest voor voetbal

Sinds Max Verstappen's spectaculaire vlucht van anonieme tiener tot ster van de toekomst, zou je denken dat er meer kinderen met beroemde race-achternamen die route willen nemen. Niets blijkt echter minder waar. Want daar is ineens Hugo Hakkinen, zoon van tweevoudig wereldkampioen Mika. De 15-jarige karter heeft zijn racehelm aan de wilgen gehangen en ingeruild voor trendy voetbalschoenen.

"Hugo heeft karten een kans gegeven en hij was goed," zegt vader Mika. "Maar het werd nooit zijn passie." Hugo houdt namelijk van voetbal en droomt van een leven als profvoetballer bij Manchester United of Real Madrid. "En ik zal hem daarin steunen," stelt Hakkinen senior resoluut. "Ik vind het niet erg dat hij later geen autocoureur wil worden, al zou ik hem ook daarmee hebben geholpen. Iedere ouder doet dat voor zijn kind." 

Hakkinen zag ook nadelen voor zijn zoon in de autoracerij. "Het is lastig voor de zoon van een tweevoudig wereldkampioen. Er zitten voordelen maar ook nadelen aan. Vraag dat maar aan mijn oude vriend en rivaal Damon Hill." Hill is nog altijd de enige zoon van een wereldkampioen die zelf ook wereldkampioen werd. Momenteel zijn alleen Max Verstappen en Nico Rosberg tweede generatie F1-coureurs, volgend seizoen komt daar Jolyon Palmer nog bij. De Brit is de zoon van voormalig Williams- en Tyrrell-coureur Jonathan.

Overigens is alle hoop op een opvolger van Mika Hakkinen in de F1 nog niet verloren, al zal Mika nog lang geduld moeten hebben. Met zijn Tjechische partner Markéta Remešová heeft de voormalige Flying Finn in 2014 een tweede zoon gekregen, genaamd Daniel.