Wereldrecords op biermijl fors aangescherpt

Tijdens de FloTrack World Championships in Austin, Texas, zijn de wereldrecords op de biermijl bij de mannen en vrouwen flink aangescherpt. Lewis Kent legde de ruim 1600 meter af in 4.47,17 minuten terwijl Erin O'Mara 6.08,51 nodig had voor dezelfde afstand.

Bij de biermijl is het de bedoeling dat er gestart wordt met het drinken van een flesje of blikje bier, waarna er 400 meter gelopen wordt. Dit herhaalt zich nog driemaal, waarna de finish wacht. Kent had in zijn race stevige concurrentie van Corey Gallagher die zijn wereldrecord terug wilde veroveren. Kent snoepte Gallagher vorige maand (4.51,9) de toptijd nog af, nadat Gallagher in oktober (4.54,4) hetzelfde had gedaan bij Kent. Het verschil tussen de beide kemphanen bedroeg uiteindelijk minder dan twee seconden. Het legde Kent geen windeieren, want hij verdiende 5.000 dollar plus nog een onbekend bedrag van zijn persoonlijke sponsor.

Bij de vrouwen had O'Mara heel wat minder concurrentie. Zij dook met haar tijd van 6.08 ruim acht seconden onder het wereldrecord van Elizabeth Herndon die dit jaar niet deelnam. Andrea Fisher werd de nummer twee bij de dames met een tijd van 6.26 minuten.

De race bij de mannen (vanaf 7.25 minuten):


De beermile (Bron: YouTube)