Puntenaftrek dreigt voor Fortuna

Fortuna Sittard dreigt drie punten aftrek te krijgen als er op 11 december nog geen nieuwe trainer is gevonden. De KNVB heeft dat de Limburgse club uit de Jupiler League dinsdag laten weten.

Sinds het ontslag van Peter van Vossen begin oktober is Fortuna op zoek naar een opvolger. Afgelopen maand kreeg de club twee weken extra tijd maar ook dat was niet genoeg. Dinsdag kregen de Limburgers een waarschuwing van de KNVB.

"Het is natuurlijk nooit leuk om gewaarschuwd te worden door de KNVB. We hebben echter alles gedaan wat binnen onze mogelijkheden ligt om een nieuwe trainer te vinden. De gesprekken met nieuwe kandidaten lopen natuurlijk gewoon door. Ik ben daarover gematigd positief. We zullen er alles aan blijven doen om zo snel mogelijk een nieuwe trainer vast te kunnen leggen", reageerde technisch manager Charly Chudik dinsdag.

Kooistra

Sinds het vertrek van de hoofdtrainer staat Jeffrey Kooistra als interim-trainer voor de groep. Hij keert terug in zijn rol als assistent-coach als er een nieuwe trainer is aangesteld.

Fortuna staat na vijftien speelronden met veertien punten op de zeventiende plaats in de Jupiler League.

Puntenaftrek dreigt voor Fortuna
Puntenaftrek dreigt voor Fortuna (Foto: ANP)