Guardado helpt Mexico aan eerste overwinning in WK kwalificatie

In de CONCACAF-zone (Noord en Midden-Amerika) zijn de eerste kwalificatiewedstrijden wedstrijden gespeeld van de vierde ronde in de WK kwalificatie. Mexico en Verenigde Staten kwamen voor het eerst in actie deze kwalificatie en wisten beiden hun openingsduel te winnen.

Mexico opende thuis met een eenvoudige 3-0 zege op El Salvador. Na zeven minuten was het al 1-0 door een benutte vrije trap van aanvoerder Andres Guardado. Vlak voor rust werd het 2-0 door Hector Herrera en Carlos Vela zorgde in de 62e minuut voor de 3-0 eindstand. Canada won in dezelfde groep met 1-0 van Honduras, dat nog op het WK vorig jaar actief was.

De Verenigde Staten maakten geen fout tegen St. Vincent and the Grenadines. Het werd 6-1. Na vijf minuten werd het zeer verrassend 0-1 door een treffer van Oalex Anderson. Maar Bobby Wood, Fabian Johnson en Jozy Altidore zorgden dat ervoor het bij rust 3-1 stond. Geoff Cameron Gyasi Zardes en opnieuw Altidore bepaalden voor de 6-1 eindstand.

Over drie dagen is volgende speeldag in de vierde speelronde. De twee beste landen van iedere groep plaatst zich uiteindelijk voor de finaleronde van de CONCACAF-zone.