Uitslagen WK kwalificatie AziŽ 12/11/2015

In Azië werd er gevoetbald voor de kwalificatie van het wereldkampioenschap voetbal in Rusland. Er zijn hierna nog drie speelronden te gaan. De eerste over vijf dagen en de laatste twee wedstrijden hebben eind maart plaats. De groepswinnaars en de vier beste nummers twee gaan naar de finaleronde. 

In groep B won Australië met 3-0 van Kirgizië. Roda JC krijgt wel Tomi Juric geblesseerd terug uit Australië. De spits viel in de wedstrijd al na een half uur uit. Het is onduidelijk hoe ernstig zijn blessure is. Australié heeft nu twaalf punten uit vijf wedstrijden, één punt minder dan Jordanië dat vrij was. 

In groep C was China met dubbele cijfers te winnen van Bhutan. Het werd 12-0. Bhutan kreeg in zes wedstrijden 45 doelpunten tegen. Het land wist zelf wel drie keer te scoren. China is nog lang niet zeker van de volgende ronde. Ze staan derde met tien uit vijf. Qatar leidt met de maximale vijftien punten uit vijf wedstrijden. 

In groep G bleef Zuid-Korea op een honderd procent score na een 4-0 zege op Myanmar. Libanon greep de laatste strohalm door Laos met 7-0 te verslaan. In groep H ging koploper Noord-Korea met 3-1 onderuit bij Uzbekistan. Noord-Korea heeft één punt meer dan Uzbekistan, maar wel een wedstrijd meer gespeeld. 

Groep Thuis Uit Uitslag
A VAE Oost-Timor 8-0
A Palestina Maleisië 6-0
B Australié Kirgizië 3-0
B Tajikistan Bangladesh 5-0
C Malediven Hong Kong 0-1
C China Bhutan 12-0
D India Guam 1-0
D Iran Turkmenistan 3-1
E Afghanistan Cambodia 3-0
E Singapore Japan 0-3
F Thailand Taiwan 4-2
G Zuid-Korea Myanmar 4-0
G Libanon Laos 7-0
H Uzbekistan Noord-Korea 3-1
H Philippijnen Yemen 0-1