Argentinië en Brazilië spelen gelijk in WK kwalificatie

De WK-kwalificatiewedstrijd tussen Argentinië en Brazilië is in de nacht van vrijdag op zaterdag geëindigd in 1-1. Vooral voor La Albiceleste een teleurstellend resultaat.

De zogenoemde Superclásico zou eigenlijk donderdag afgewerkt worden, maar toen was het veld in Buenos Aires niet bespeelbaar vanwege hevige regenval. Thuisploeg Argentinië startte aanvallend en kwam in de eerste helft op voorsprong door een goal van Ezequiel Lavezzi, die daarmee voor loon naar werken zorgde. De aangever was spits Gonzalo Higuaín, 1-0.

Kort voor rust leken de Argentijnen de score te verdubbelen, maar Éver Banega zag zijn inzet op de paal vliegen. Het bleek een dure misser, want in het begin van de tweede helft kwam Brazilië langszij. Bondscoach Dunga stuurde Douglas Costa het veld in en nog geen minuut later was de revelatie van Bayern München betrokken bij de 1-1.

Costa kopte het leer uit een voorzet van Dani Alves tegen de deklat, maar uit de rebound scoorde Santos-speler Lucas Lima zijn eerste interlanddoelpunt: 1-1. De Brazilianen waren sterker na de gelijkmaker, maar in het restant van de wedstrijd wisten beide teams niet meer te scoren. In de absolute slotfase kreeg David Luiz zijn tweede gele kaart.

Argentinië staat er niet goed voor in de WK-kwalificatie. Na drie duels staat het land op twee punten en bezet het de negende plaats in de Zuid-Amerikaanse poule. Met nog vijftien wedstrijden te gaan is er echter nog van alles mogelijk. Brazilië staat met vier punten uit drie wedstrijden op de vierde plaats. Koploper is Ecuador met negen punten.