[eSports] sOs wereldkampioen Starcraft

We zaten er redelijk dichtbij met onze toernooigids, maar de Zuid-Koreaanse Starcraft II-speler sOs heeft zich gisteren gekroond tot wereldkampioen Starcraft II 2015 op Blizzcon. In een zinderende finale won hij een best-of-seven serie tegen titelverdediger Life met 4-3.

De series kon zich het best gekenmerkt worden door haar agressiviteit. Er kwamen bijna geen late-game units voor, met uitzondering van één game waar sOs twee colossi bouwde, een late-game unit voor de protoss. In de meeste games werd de uitslag binnen 15 minuten beslist. Daarnaast waren beide spelers bereid om alles uit de kast te halen om de wereldtitel in de wacht te slepen: zo gebruikte sOs een zogenaamde tempest-build, een build die we in de Heart of the Swarm-meta nog nauwelijks te zien krijgen.

Het spel ging over en weer, waarbij de oneven games altijd naar de protoss-speler sOs gingen en de even games naar de zerg-speler Life. Life leek het wereldkampioenschap binnen te hebben in de laatste game met een agressieve zergling build, maar sOs bleef met moeite stand houden en met een snelle counter maakte hij een einde aan de droom van Life om als eerste Starcraft II-speler de titel tweemaal op rij achter elkaar te winnen. sOs, tevens winnaar in 2013, kon hierdoor de gosu-trofee aan het einde van Blizzcon omhoog houden.

Sos
[eSports] sOs wereldkampioen Starcraft