Liveblog Blizzcon - volg met FOK! games de openingsceremonie

Vanavond is de openingsceremonie van Blizzcon, waar iedereen (ook de mensen zonder een virtueel ticket) naar kan kijken en waar de belangrijkste ontwikkelingen rondom Warcraft, Starcraft, Diablo, Heroes of the Storm, Hearthstone en Overwatch wordt aangekondigd. Wat zijn jouw voorspellingen en eerste reacties? Kijk hier de stream met ons mee!

Voor een handig schema over de esports tijdens Blizzcon, kijk dan eens in onze gids.

21:20 uur

En daarmee komt een einde aan de openingsceremonie. Grote afwezige is Diablo. Wat vinden jullie ervan?

21:12 uur

World of Warcraft: Legion komt in de zomer uit.

21:08 uur

De openingscinematic voor World of Warcraft: Legion is onthuld. De hoofdrol is weggelegd voor Varian Wrynn, leider van de humans en Sylvanas Windrunner, banshee queen van de forsaken.

21:02 uur

Chris Metzen komt op het podium voor World of Warcraft.

20:59 uur

Overwatch komt ook naar de PlayStation 4 en de Xbox one. De game komt uit in de lente van 2016.

20:58 uur

Er komen ook goodies van Overwatch naar de andere games, waaronder Tracer als een speelbare hero naar Heroes of the Storm. 

20:55 uur

Wanneer je Overwatch koopt, krijg je alle heroes en maps. Dit bevestigt dat het inderdaad geen free-to-play game wordt. Daarnaast komt er een speciale editie voor Overwatch genaamd de origins edition, met extra skins die verwijzen naar het achtergrondverhaal van de heroes. Daarnaast heeft reaper ook een echte naam gekregen: Blackwatch Reyes.

20:50 uur

Er komen drie nieuwe heroes naar Overwatch, de Starcraft II-pro D.va, de eskimo Mei, en de ninja Genji, de broer van boogschutter Hanzo. Daarnaast komt er ook een nieuwe map in een Wild West-stijl genaamd Hollywood. 

20:46 uur

Jeff Kaplan komt het podium op voor Overwatch.

20:45 uur

League of Explorers komt volgende week donderdag al uit.

20:38 uur

Er komt een nieuw Hearthstone adventure met een avontuurlijk thema, genaamd the League of Explorers. Centraal figuur is Brann Bronzebeard. Er komt ook een nieuw mechanic, genaamd discover. Wanneer je een discover-kaart speelt, krijg je drie random kaarten die niet in je deck zitten waar je uit kan kiezen. De meest prominente kaart is de golden monkey, een kaart van 4 mana met 6 attack, 6 health en die al je kaarten in je hand vervangt door legendary minions. Overpowered much? 

20:37 uur

Eric Dodds komt het podium op om Hearthstone te bespreken.

20:32 uur

Er komen drie nieuwe heroes naar Heroes of the Storm. De drie nieuwe characters zijn worgen-leider Genn Greymane, dryad Lunara, en de orc Cho'Gall die door twee spelers bestuurd moet worden. Cho'Gall zal voor mensen met een virtual ticket en een paar geluksvogels gratis beschikbaar zijn. Spelers die hier niet onder vallen kunnen Cho'Gall krijgen door samen te spelen met een speler die wel Cho'Gall heeft. Daarnaast is er ook een nieuwe battleground: towers of doom.

20:29 uur

Een nieuwe modus voor Heroes of the Storm is aangekondigd, genaamd Arena. Geluk speelt een grote rol in de arena, waarbij je hero en de battleground at random bepaald worden.

20:28 uur

Dustin Browder komt het podium op om Heroes of the Storm te bespreken.

20:24 uur

De trailer voor de Warcraft-film wordt getoond. Blizzard heeft duidelijk niet zuinig gedaan met de CGI. Kippenvel, dat wel!

20:22 uur

Duncan Jones komt het podium op om de Warcraft-film te bespreken.

20:15 uur

We beginnen met Starcraft II. Naast de release van Legacy of the Void komen ook mission packs beschikbaar. De eerste heet Nova Covert Ops. Een poging om de gannuleerde game Starcraft: Ghost nieuw leven in te blazen? Het eerste pack komt in de lente van 2016 uit.

20:09 uur

World of Warcraft krijgt een nieuwe charity pet, en de opbrengst gaat naar de Wake-a-wish foundation. De pet is vanaf 1 december verkrijgbaar.

20:04 uur

Mike Morhaime, CEO van Blizzard, komt het podium op voor de openingstoespraak.

20:00 uur

Het aftellen is voorbij, en het eerste filmpje wordt afgespeeld. Blizzcon is begonnen. 

19:45 uur

De stream is live, met presentatoren die discussiëren over het schema en wat er allemaal aangekondigd gaat worden.