43 doden bij busramp in Frankrijk

Bij een frontale botsing tussen een bus en een vrachtwagen zijn vanmorgen ten minste 42 mensen om het leven gekomen. Het ongeluk gebeurde bij de Franse stad Bordeaux.

Volgens DeRedactie.be waren de inzittenden van de bus senioren die juist voor een vakantie waren vertrokken. Door de botsing vlogen beide voertuigen vrijwel meteen in brand. Uit de brandende bus wisten acht mensen te ontsnappen.

Hulpverleningsdiensten zijn massaal aanwezig. Dit bericht wordt aangevuld als er meer nieuws is. Ook op het forum wordt er in de gaten gehouden of er meer nieuws is.  

Update 16:49 uur
De chauffeur van de bus heeft het ongeluk overleefd. Hij is er, wonderbaarlijk genoeg, met wat lichte verwoningen vanaf gekomen. Vlak nadat het ongeluk gebeurde had hij nog het besef om de deuren van zijn bus te openen, dat in ieder geval acht passagiers de kans gaf om de bus op tijd te verlaten.

Inmiddels is ook duidelijk genowrden dat het kind het zoontje is van de omgekomen vrachtwagenchauffeur.  

Update 16.00 uur
Bij de bergingswerkzaamheden hebben reddingswerkers het ontzielde lichaam van een kind aangetroffen in de cabine van de vrachtwagen. Het kind is mogelijk familie van de omgekomen chauffeur. Het totaal aantal doden komt daarmee op 43.  


Opname van BFMTV

Update 13.35 uur
Op dit moment lijkt het erop dat de chauffeur van de vrachtwagen de macht over het stuur verloren is. Hij zou tevergeefs hebben geprobeerd uit te wijken. Dit zegt de burgemeerster van het dorp Puisseguin. Het dodental van de ramp ligt op 42 slachtoffers, waaronder de beide chauffeurs van de voertuigen. De inzittenden van de bus waren senioren die vanuit een bejaardenvereniging een dagtocht ondernamen.  

Update 10.48 uur
hier is een livestream te volgen over het ongeluk.

busramp frankrijk
busramp frankrijk

 

Update 09.57 uur
De bus zou in totaal vijftig personen hebben vervoerd (inclusief chauffeur). Volgens de berichten staat het dodental op 42 en zijn er 8 gewonden.  De slachtoffers zouden veelal bejaarden zijn die allen lid waren van een lokale club genaamd Petit Palaisien.

De Franse minister-president Manuel Valls en ook de burgemeester van Bordeaux, Alain Juppe, zijn onderweg naar de plaats van het ongeval. 

Het zou gaan om het dodelijkste ongeval op de Franse snelwegen sinds 1982. Toen vielen er 53 doden, waaronder 45 Franse kinderen, op de snelweg bij Beaune. Toen ging het om twee autobussen vol slapende kinderen en zeven personenauto's.