Belgische sporen in moordzaak Hooge Zwaluwe

De politie zoekt naar mensen die iets weten van een donkerbruine Jeep Renegade die mogelijk in verband staat met de dubbele moord vorige week op twee mannen in Hooge Zwaluwe. In het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant meldt de politie dat de auto Belgische kentekenplaten heeft. Ook wil de politie informatie over een donkere Mercedes die is gebruikt om een 39-jarige gewonde man af te leveren bij het Amphiaziekenhuis in Oosterhout.

Een van de slachtoffers in Hooge Zwaluwe was de voorman van motorclub No Surrender, Brian Dalfour. Zijn lichaam en dat van een andere man werd donderdag gevonden in een recreatiehuisje aan de Hamseweg. Ze zijn door geweld omgekomen.

Inmiddels zijn twee mannen opgepakt voor de moorden. Een van hen is de 39-jarige Belg die bij het ziekenhuis in Oosterhout werd afgezet. Deze man had een steek- of schotwond. De andere verdachte is een 46-jarige man die gewond in Breda werd gevonden. Hij is beschoten. Na deze arrestaties heeft de politie huiszoekingen gedaan op diverse plaatsen in het land.

Belgische sporen in moordzaak Hooge Zwaluwe
Belgische sporen in moordzaak Hooge Zwaluwe (Foto: ANP)