Van Gaal: "Depay dient respect te tonen voor de filosofie van het team"

Memphis Depay moet zich aanpassen aan de filosofie van Manchester United, zo waarschuwt manager Louis van Gaal de speler. Depay bleef zaterdag in de wedstrijd tegen Everton de hele wedstrijd op de bank. "Ik heb al eerder gezegd dat het probleem met jonge spelers is dat ze niet constant kunnen presteren. We zijn bereid Depay tijd te geven, maar hij dient wel respect te tonen voor de filosofie van het team", vertelde Van Gaal tegen Engelse media.

"Sommige spelers zijn gewoon niet in staat om aan te haken bij de filosofie van het team. Maar dat weet je niet van tevoren. Daar kom je in de loop der tijd achter. Je kan wel constateren dat een speler veel kwaliteiten bezit, maar als hij die niet in dienst van het team kan stellen wordt het moeilijk."

"Dat is ook gebeurd bij Angel Di Maria en Radamel Falcao. Geweldige spelers, maar die moesten wel passen bij onze filosofie. Of ik nog steeds in Memphis geloof? Natuurlijk." De aanvaller van Manchester United krijgt adviezen van de rechterhand van Van Gaal, Ryan Giggs. "Ryan kan Depay adviezen geven op dit moment. Ryan heeft Depay ook adviezen gegeven. Hij ondersteunt Depay en ik doe dat op mijn manier."

"Wij, van onze kant, tonen hetzelfde respect naar elke speler. Maar het is uiteindelijk de speler die verantwoordelijk is voor zijn eigen daden."