Hamilton evenaart Senna: "Onwerkelijk gevoel"

Een onwerkelijk gevoel overviel Lewis Hamilton na zijn imposante zege in de Grand Prix van Japan. Het was zijn 41e zege in de Formule 1 en de Britse regerend wereldkampioen van Mercedes kwam op gelijke hoogte met de in 1994 verongelukte racelegende Ayrton Senna. "Ik kan het gevoel niet beschrijven; op de plek waar ik zo graag Ayrton zag racen kom ik op gelijke hoogte met hem in aantal overwinningen", glunderde Hamilton op het podium van het circuit in Suzuka.

Hij roemde het werk van zijn team. "We deden vorig week in Singapore een stap terug, maar komen hier keihard terug met de plaatsten één en twee in de race. De auto reed werkelijk fantastisch", zei de Brit. Zijn Duitse teamgenoot Nico Rosberg finishte als tweede, maar zag zijn achterstand in het kampioenschap verder oplopen. Hamilton heeft 48 punten voorsprong.

"Lewis had de beste start. Het was een eerlijk gevecht in de eerste bocht. Hij kon binnendoor en ik moest hem laten gaan. Gelukkig kon ik me terugvechten naar de tweede plaats", zei Rosberg.

Hamilton evenaart Senna: onwerkelijk gevoel
Hamilton evenaart Senna: onwerkelijk gevoel (Foto: ANP)