Herman 'de Schermman' van der Zandt naar NOS Sport

Herman van der Zandt (41) stapt over van NOS Nieuws naar NOS Sport. Hij maakt daar het presentatorenteam weer compleet. Na het vertrek van Jack van Gelder was daar een vacature ontstaan.

Vanaf dit najaar is hij een van de gezichten van de sportuitzendingen op televisie. Ook wordt hij ingezet bij NOS Langs de Lijn, het dagelijkse sportprogramma op Radio 1. Van der Zandt blijft wel beschikbaar voor speciale uitzendingen van de afdeling NOS Evenementen, zoals het jaaroverzicht van doden 'Uit het leven'. Daarnaast blijft hij een van de vaste stemmen van het radioprogramma Met Het Oog op Morgen.

"Herman is niet alleen een sportkenner, maar bovenal een goede journalist en presentator'', zegt Maarten Nooter, hoofdredacteur NOS Sport. "Iemand met een eigen stijl en ervaring op radio én televisie.'' Van der Zandt zegt zelf over zijn overstap: "De oplettende kijker heeft mijn voorliefde voor sport vast al eens gesignaleerd. Daarmee kan ik nu veel meer uit de voeten.'' De exacte datum van de overstap moet nog worden vastgesteld.

Van der Zandt werkt sinds 1999 voor NOS Nieuws. Eerst voor de radio en sinds 2006 is hij ook op televisie te zien als presentator van het NOS Journaal. De nieuwslezer kreeg bekendheid als de 'schermman' door zijn vlotte presentatie van de uitslagen met zijn touchscreen tijdens verkiezingsuitzendingen. Daar was hij eerder dit jaar al mee gestopt. Zijn NOS-collega Dionne Stax heeft deze taak overgenomen.

Herman van der Zandt naar NOS Sport (Foto: ANP)
Herman van der Zandt naar NOS Sport (Foto: ANP)