Van Dijk en Van der Breggen op WK-medaillejacht

Ellen van Dijk en Anna van der Breggen vertrekken dinsdag bij de WK wielrennen in Richmond als podiumkandidaten voor de individuele tijdrit. Van Dijk is de wereldkampioene van 2013, Van der Breggen veroverde afgelopen zomer de nationale titel. Beiden hebben hun eerste WK-medaille dit jaar al op zak.

In de ploegentijdrit eindigde Van Dijk zondag met haar ploeg Boels-Dolmans als tweede achter Velocio-SRAM, Van der Breggen werd met Rabo-Liv derde. De Duitse titelverdedigster Lisa Brennauer veroverde met haar ploeg het goud. Vorig jaar in Ponferrada was ze de verrassende winnares in een wedstrijd waarin Van Dijk met de zevende plaats zwaar teleurstelde. Van Dijk won dit jaar al wel de tijdrit op de Europese Spelen. Van der Breggen debuteert in een WK tijdrit.

Van Dijk komt dinsdag om 20.30 uur (Nederlandse tijd) aan de start voor de tijdrit over 29,9 kilometer. Van der Breggen start kort voor 22.00 uur als voorlaatste en wordt gevolgd door titelverdedigster en favoriet Lisa Brennauer uit Duitsland. Van der Breggen lijkt haar voornaamste uitdager, samen met de Duitse Mieke Kröger. Van Dijk, Hanna Solovey uit Oekraïne en thuisrijdsters Kristin Armstrong en Evelyn Stevens behoren tot de gevaarlijkste outsiders.

Van Dijk en Van der Breggen op medaillejacht
Van Dijk en Van der Breggen op medaillejacht (Foto: ANP)