Rick Perry niet langer presidentskandidaat

De Republikeinse presidentskandidaat Rick Perry heeft zich teruggetrokken uit de race om het presidentschap van de Verenigde Staten. Hij heeft niet genoeg geld om door te gaan met zijn campagne, zei hij vrijdagavond tijdens een toespraak in de Amerikaanse stad St. Louis.

De voormalige gouverneur van de staat Texas was een van de zeventien Republikeinen die een gooi willen doen naar het presidentschap. Hij is de eerste die de strijd opgeeft. 'Ik trek me terug, wetende dat de partij in goede handen is', zei Perry in zijn speech.

Perry is de eerste presidentskandidaat die afhaakt. Hij stond al langere tijd laag in de peilingen en had daardoor grote moeite geldschieters te vinden, meldt de NOS. Perry moest zijn campagnes in cruciale staten als Iowa en New Hampshire daarom op een lager pitje zetten en medewerkers werden niet meer betaald.

Ook in 2012 deed Perry een gooi naar de Republikeinse nominatie. Toen gaf hij op nadat hij in de eerste voorverkiezingen geen gunstige uitslag wist te behalen. Deze keer wacht Perry de eerste voorverkiezingen niet af. 

Rick Perry niet langer presidentskandidaat
Rick Perry niet langer presidentskandidaat (Foto: ANP)