Ed Sheeran zet carriëre op laag pitje voor vrijwilligerswerk

Dat Ed Sheeran minderbedeelden een warm hart toedraagt was al bekend, nu wil de zanger zelfs een pauze inlassen om vrijwilligerswerk te doen in zijn thuisdorp Framlingham.

Ed zal zijn muzikale carrière op een laag pitje zetten zodat hij liefdadigheidswerk kan doen, zo beweert een bron in de Britse krant Mirror. De popster wil graag aan de slag in de lokale kringloopwinkel, waar de opbrengsten worden gebruikt voor sociale gezondheidszorg. Manager van de winkel Jacqui Bell zegt dat Sheeran binnenkort inderdaad weleens achter de kassa komt te staan: "De kans is groot dat hij hier vrijwilligerswerk komt doen. Ik denk dat hij jongeren in onze winkel trekt, dat zou mooi zijn."

Vorig jaar werd bekend dat de 24-jarige zanger een miljoen pond uittrekt om een nieuw jeugdcentrum te bouwen in Framlingham. Ook toen vertelde Sheeran dat hij in het centrum wil werken. "Nu zijn er geen clubs en er is niks te doen", meldde hij destijds. "In mijn tijd was er een jeugdclub. Dat was de plek waar ik en veel andere bands zijn begonnen met spelen."

'Ed Sheeran vrijwilliger in kringloopwinkel'
'Ed Sheeran vrijwilliger in kringloopwinkel' (Foto: BuzzE)