Gridstraf voor Verstappen op Spa

Max Verstappen moet zondag de Grand Prix van België vanaf vrijwel achteraan aan gaan vangen. De reden hiervoor is dat in de bolide van de Toro Rosso-coureur voor de zesde maal dit jaar een nieuwe Renault-motor gemonteerd moet worden. Slechts vier per seizoen zijn toegestaan, waardoor het de 17-jarige Nederlander tien plaatsen gridstraf oplevert.

Eerder al maakte McLaren bekend de Honda-motoren bij Fernando Alonso en Jenson Button te wisselen, waardoor zij op forse gridstraffen kunnen rekenen. Wanneer Toro Rosso besluit om bij Verstappen naast de motor ook andere gerelateerde onderdelen te wisselen is niet bekend. Deze wissel levert volgens de regels vijf strafpunten per onderdeel op.

Verstappen werd vandaag in de vrije trainingen zevende en dertiende op het circuit waar hij vorig jaar in de Formule 3 driemaal in een weekend zegevierde. "Het was een goede dag vandaag. Het is altijd genieten om hier te rijden en ik ben blij om terug te zijn. Het was vandaag mijn eerste optreden met een Formule 1-auto hier, en het is echt een veel grotere uitdaging dan in een Formule 3-auto. Er zijn natuurlijk nog een paar dingen aan de balans die beter kunnen maar over het algemeen ben ik tevreden. In de eerste vrije training heb ik langzaam het vertrouwen opgebouwd. Vanmiddag slaagde ik er niet in om veel vrije ronden te rijden, maar ik denk dat we onze rondetijd nog beter kunnen verbeteren. Ik kijk uit naar morgen!"